Szövet tulajdonságok

 

A kültéri és beltéri szövetek között találhat standard és prémium minőségű anyagokat is. Az egyik különbség a két anyag között, hogy a prémium szövet olyan speciális kezeléseket kap, mely meghosszabbítja a szövet élettartamát, használhatóságát. Nem befolyásolja viszont a textil tapintását, a standard és prémium szöveteket ugyanolyannak érezheti.

 

Kopásállóság:

A párna és matrac anyagok kopásállóságának kiválasztása függ a felhasználási területtől. A szövet ezen tulajdonsága jelzi, hogy a tartós használat során a különböző mechanikai hatások milyen mértékben károsítják az anyagot. Nagy igénybevételnek kitett helyeken (vendéglátóhelyek, szállodák) nagy kopásállóságú szövetet kell választani.

Tisztíthatóság:

A könnyen tisztítható párnaanyag lehetővé teszi a foltok gyors és hatékony eltüntetését oly módon, hogy védőrétege nem engedi beszivárogni a folyadékot a szövetanyag szálai közé. Ha valami folt kerül az anyagra a foltok maradéktalanul eltüntethetők.

Színtartósság:

A Párnaklinikánál olyan minőségi textileket használunk, melyek kiváló színtartósággal rendelkeznek, az anyagok színe mosás után sem változik meg. Kültéri szövetek között az UV-álló anyagaink a napsütésnek ellenállva hosszantartóan megőrzik eredeti színüket.

Uv-álló:

Kültéri párnák és matracok esetében fontos tulajdonság, hogy a szövet ellenálló legyen az ultraibolya sugárzásnak. Az UV-álló kezelésnek köszönhetően nő az anyag élettartam.

Vízállóság:

Vízlepergető anyagú párna és matrachuzatokat beltérbe és kültérbe egyaránt ajánljuk. Nem probléma többé a kiömlött folyadék és az időjárás.